GRAFIC

RIGOR INTEL.LECTUAL

A Fimarge treballem amb RIGOR INTEL·LECTUAL.

Des de l’any 1988, hem treballat incansablement per atraure i retenir el millor talent en cada especialitat. Seleccionem el talent en base a criteris tècnics i de gestió, però també en base al sentit comú i l’esperit de millora.

Integrem un equip de 25 professionals qualificats, motivats, amb il·lusió pel treball ben fet, compromesos amb la seva satisfacció i en constant actualització de coneixements i mètodes. Això ens permet preveure el camí que encara cal fer.

Una persona pot cometre un error. 
Un equip garanteix atenció permanent al seu patrimoni.

 

TALENT

La força d’un equip de gestió estable i expert 

El 60% dels empleats han obtingut titulació universitària, dels quals, el 60% han completat els seus estudis superiors amb un o més Màsters.

Josep Sarlé i Guiu – Fundador i President

Doctor en Ciències Econòmiques per la UAB. Llicenciat i MBA per ESADE. Llicenciat en Economia per la Universitat de Grenoble. Desprès de 7 anys d’experiència en anàlisi i consultoria a IESE i de 8 anys en la gestió, dirigint el Centre Hospitalari d’Andorra, va crear Fimarge per a oferir un nivell de servei financer absent a Andorra. Atret per la idea d’aportar valor i servei, ha estat a l’origen d’un equip competent i seriós en el seu camp, respectant els valors humans per sobre dels econòmics.

Josep Palomera i Carbonell – Director General

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de fa més de 25 anys treballa en el sector financer, especialitzat en el control de la gestió empresarial. En Josep s’incorpora a Fimarge l’any 1991. Amb anterioritat, va treballar d’auditor. És membre del Comitè d’Inversions i del Consell d’Administraciò.

Guillem Bienert Serraclara – Responsable Gestió de Carteres

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona. Va iniciar la seva carrera dins el sistema financer fa més de 20 anys, focalitzada en la gestió de capitals. Després de treballar en el sector bancari i en la gestió de patrimonis, en Guillem s’incorpora a Fimarge l’any 1996 com a analista financer. Progressivament, va adquirint més responsabilitats, fins arribar a dirigir la gestió de carteres a Fimarge. És membre del Comitè d’Inversions i gestiona directament una cartera sènior de clients.

Judith Estopiñán Pascual – Responsable d’Assessors

Màster en Direcció Financera i Fiscal, European Financial Advisor i Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona. Porta més de 15 anys treballant en les diverses facetes de l’assessorament a clients. La Judith s’incorpora a Fimarge l’any 2000, augmentant progressivament les seves responsabilitats fins al moment actual, en que coordina tots els assessors de Fimarge, a la vegada que gestiona directament una cartera sènior de clients. És membre del Comitè d’Assessorament.

Pablo Gómez-Perretta Chastel – Responsable Serveis Planificació Patrimonial Internacional

Màster en Assessoria Jurídica a Empreses pel Instituto de Empresa; llicenciat en Dret per la Univ. Carlos III de Madrid i Dret Comunitari Europeu per la Univ. de Niza. Membre del Col·legi d’Advocats d’Andorra i cofundador de l’Associació Andorrana d’Assessors Fiscals. En Pablo es va incorporar a Fimarge l’any 2006. Especialista en fiscalitat internacional i dret financer, dirigeix el Dept. de Planificació Patrimonial Internacional, des d’on assessora en qüestions jurídiques, fiscals i financeres amb incidència en el patrimoni global.

Albert González Rasilla – Responsable Tecnologies de la Informació

Microsoft Certified Professional i Màster en Programació. Professional de forta experiència, amb més de 20 anys treballant en el sector de les tecnologies de la informació. Va iniciar la seva carrera en el sector retail, com a desenvolupador i administrador de bases de dades. Des de l’any 2000, moment en què s’incorpora a Fimarge, va adquirint més responsabilitats, fins que l’any 2006 assumeix la gestió dels departaments interns de desenvolupament i sistemes.

ORGANIGRAMA

organigrama

TREBALL EN EQUIP

“Un equip és un petit nombre de persones amb capacitats complementàries, que es troben compromeses en vers un objectiu comú, un nivell de resultats i una orientació en el treball, pels quals es consideren a elles mateixes mútuament responsables”

 

Per què funciona?

  • Aglutina, de manera estructurada, capacitats i experiències complementàries i d’efecte sinèrgic (no tothom fa de tot)
  • Eleva el nivell del resultat final
  • Estableix comunicacions i genera iniciatives que solucionen problemes quan aquests apareixen o abans que ho facin
  • Enforteix la organització. Genera confiança i capacitats internes
  • Es treballa millor. La feina és més enriquidora i divertida

 

TREBALLA AMB NOSALTRES

treb_nos_185px

Cerquem gent motivada, emprenadora i capaç.
Vine a treballar amb nosaltres

VALORS PERSONALS

valors_pers_185px

Els valors personals són prioritaris i fonamenten els valors professionals

FILOSOFIA DE SERVEI

serveis_185px

Prioritzem les seves necessitats per sobre de les de l’empresa.
Així de simple

VIURE A ANDORRA

viure_andorra_185px

Conegui els avantatges de
viure a Andorra